Hint ordusunun, Keşmir Kontrol Hattı'nda açtığı ateş sonucu Pakistanlı 2 sivil hayatını kaybetti, 5 sivil yaralandı.
Pakistan basınındaki haberlere göre, Hint askerinin açtığı ateşte, Pakistan'ın kontrolü altındaki Azad Keşmir'in Ponçh ilçesine bağlı köydeki 2 sivil hayatını kaybetti, 5 sivil yaralandı. Yaralılar, tedavileri içini Kuhata'daki askeri hastaneye kaldırıldı.
Pakistan ordusunun, Hint ateşine karşılık verdiği belirtildi. Hint basını da sınırdaki çatışma nedeniyle Pakistan'ı suçladı.
Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.
Cammu Keşmir'deki Müslüman direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylem yapıyor. Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.
Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir kontrol hattında iki ülke askerleri arasındaki çatışmalar, Keşmir'deki gerilimin tırmandığı 2016 sonundan bu yana sık sık yaşanıyor.
HİNT ASKERİNİN AÇTIĞI ATEŞ SONUCU 2 PAKİSTANLI SİVİL ÖLDÜ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın Mısır toplantısına katılımını engellemeye çalıştığı iddia edildi
- GİKAD tarafından “Belki Bir Kıbrıs Romanı" imza günü ve yazar söyleşisi yapılıyor
- Türkiye A Milli Futbol Takımı'ndan Gürcistan'a farklı tarife: Dünya Kupası yolunda büyük avantaj!
- Evkaf İyilik Gönüllüleri ekibi uluslararası alanda temaslarını sürdürüyor
- Öztürkler: İki devletli çözüm kararı, halkımızın egemen eşitlik temelindeki beklenti ve taleplerinin ifadesidir
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.