AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile aralık başında görüşen Lute’un Kıbrıs ziyaretinin ardından garantör ülkeleri ziyaret ederek, çalışmalarına devam etmesi öngörülüyor.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Mayıs 2018’de görevlendirdiği Amerikalı diplomat Lute, Kıbrıs’a ilk ziyaretini temmuzda gerçekleştirmişti. Lute, garantörler ve AB yetkilileriyle de yaptığı görüşmeler sonrasında BM Genel Sekreteri’ne çalışmalarıyla ilgili rapor sunmuştu.
BM Genel Sekreteri Guterres, daha sonra BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu raporda, müzakereler başlamadan önce kilit konularda gerçek bir yakınlaşma sağlanıp sağlanmadığını ve tarafların kendi öngörebileceği ortak bir geleceğe yönelik çözüm için yeni öneriler getirmede istekliliğini ölçmek için Lute'un istişarelerini sürdürmesini istemişti.
Lute, bu çerçevede Ekim ayında Kıbrıs ve garantör ülkelere bir ziyaret daha gerçekleştirmişti
GUTERRES’İN GEÇİCİ ÖZEL DANIŞMANI LUTE PAZAR GÜNÜ KIBRIS’A GELİYOR
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute, Pazar günü Kıbrıs’a geliyor. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Lute’u, pazartesi günü kabul etmesi öngörülüyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Yeni atanan 4 yeni yargıç yemin ederek görevlerine başladı
- Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,5 büyüdü
- Merkez Bankası, ilk çeyrek bültenini yayımladı: Gelirler yüzde 31,7, giderler yüzde 35,1 arttı
- Vücut geliştirme sporcuları Makedonya’da başarılı sonuçlar aldı
- Öksüz'den EBOLA açıklaması: Panik yaratacak bir tablo “şimdilik” söz konusu değil, ancak dikkatli olmalıyız
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.