tatar
Ankara
11 Ekim, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    41.82
  • EURO
    48.38
  • ALTIN
    5346.0
  • BIST
    10.727
  • BTC
    121572.33$

GAÜ MİMARLIK'TA ETİK KONULU PANEL DÜZENLENDİ

GAÜ MİMARLIK'TA ETİK KONULU PANEL DÜZENLENDİ
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinde “İki Sandalye İki Konu” başlıklı akademik tartışma dizisinin ilki GAÜ Mimarlık Bölümü Akademisyenleri, Doç. Dr. Hossein Sadri ve Kenan Güvenç katılımıyla "İki Sandalye, İki Etik" başlığında gerçekleşti.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde gerçekleşen panelde, iki farklı bakış açısından mimarlık ve etik üzerine, insan ve tabiat arasındaki ilişki temel alınarak tartışıldı. Panelde mesleki etik dersinin de yürütücüleri olan iki öğretim üyesi genel olarak etiğin ve özel olarak mimarlıkta etiğin tanımını ahlak ile olan farklılıkları da dikkate alınarak değerlendirildi.

İki öğretim üyesi mimarlığın etiğinin değil; ahlakının olabileceğine vurgu yaparak, mimarlık mesleğinin insanların habitatlarını ve doğayı tahakküm altına alma çabalarının sorunsalını ele aldılar. Mimarlığın toplumsal rolü nedeniyle bir ahlak alanı oluşturduğunu anlatan panelistler, etiğin insanları özgürleştirme gücüne dikkat çekerek insan ve yaşam arasındaki bağın toplum araçlarından özürleştirilerek yeniden kurgulanması gerektiğine vurgu yaptılar.

Öğrenci ve öğretim kadrosunun yoğun katılımıyla gerçekleşen paneled sunumların ardından, katılımcıların katkıları ve sorularıyla devam edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!