Gardiyanoğlu konuyla ilgili yazılı açıklamasında, ülkede antibiyotik direncinin oldukça yüksek olduğunun her fırsatta, Sağlık Bakanlığı da dâhil olmak üzere, tüm yetkili merciler tarafından sürekli dile getirildiğini kaydetti.
“Hepimizin de bildiği üzere 21 Temmuz 2015'te kamuoyuna sunulan hükümet programının sağlıkla ilgili bölümün 15. maddesinde, altı ay içerisinde yayımlanacak bir genelge ile antibiyotiklerin reçeteyle satılmasının sağlanacağı belirtilmiştir” diyen Gardiyanoğlu şöyle devam etti:
“Hükümete hiçbir mali yük getirmeyen bu uygulamaya, 21 Ocak 2016'dan itibaren geçilmesi beklenmektedir. Bakanlık koltuğuna oturduğu süre içerisinde, sadece kendi sağlık sorununu çözen Sağlık Bakanı'nın hala daha gazetelere verdiği demeçlerde sağlıkta reform yapacağından bahsetmesi inandırıcılığını tamamen kaybetmiştir. Sağlık Bakanlığı'nın ciddiyetine ve güvenilirliğine gölge düşüren İzbul'un istifa etmesi, halkımıza yapacağı en büyük iyilik olacaktır”
ANTİBİYOTİKLER REÇETE İLE SATILSIN

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu antibiyotiklerin reçeteyle satılmasını sağlayacak genelgenin yayınlanmasını istedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Türkiye MSB kaynakları: TSK, Gazze'de her türlü görevi üstlenmeye hazır
- 59 araç trafikten men edildi!
- Rum Yönetimi Savunma Bakanı Palmas: Türkiye’nin “SAFE” programına katılmasına kesinlikle karşıyız
- Usta oyuncu Arif Erkin Güzelbeyoğlu hayatını kaybetti
- Erdoğan: Eskişehir'de 694 milyon ton nadir element bulundu
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.