Ankara
23 Aralık, 2025, Salı
  • DOLAR
    42.84
  • EURO
    50.67
  • ALTIN
    6171.4
  • BIST
    11.311
  • BTC
    87743.496$

Yunanistan muhalefetine göre, İsrail ile yapılan üçlü zirve Doğu Akdeniz'de tehlike doğuruyor

Yunanistan muhalefetine göre, İsrail ile yapılan üçlü zirve Doğu Akdeniz'de tehlike doğuruyor
Yunanistan’daki Yeni Sol Partisi, Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs arasında Kudüs’te yapılan üçlü zirvenin istikrar ve barış yerine gerginliği artırdığını savunarak, zirvenin uluslararası hukuku hiçe sayan, Gazze’deki soykırımı görmezden gelen ve bölgeyi militarize eden bir söylem ve eylem çerçevesi oluşturduğunu ileri sürdü.

 

  • Yeni Sol Partisi: Uluslararası hukuku hiçe sayan, Gazze'deki soykırımı görmezden gelen, ülkeyi bölgenin militarize edilmesine ilişkin politikaya uyduran bir söylem ve eylem söz konusu

Yunanistan muhalefetindeki Yeni Sol Partisi, Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs arasında gerçekleşen üçlü zirvenin Doğu Akdeniz'de tehlike doğurduğunu belirtti.

Yeni Sol Partisi Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs liderlerinin dün Kudüs'te düzenlediği zirveye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "(Yunanistan Başbakanı Kiryakos) Miçotakis hükümeti üçlü işbirliğini, Uluslararası Ceza Mahkemesinin takibi altındaki (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun katılımıyla, askeri kutuplaşma yapısına dönüştürerek Doğu Akdeniz'de tehlikeli oyunlar oynuyor. Bir yandan da bölgede beşli diyalog inisiyatifleri önerisini samimiyetsiz bir şekilde ortaya atıyor." ifadesi yer aldı.

Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail arasındaki üçlü zirvenin istikrar, barış ve uluslararası hukuktan ziyade özellikle Türkiye'ye yönelik bir gerginlik ve karşıtlık mesajı verdiği vurgulanan açıklamada, "Uluslararası hukuku hiçe sayan, Gazze'deki soykırımı görmezden gelen, ülkeyi bölgenin militarize edilmesine ilişkin politikaya uyduran bir söylem ve eylem söz konusu." değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada, bir yandan askeri birlikteliklerden bahsedilirken diğer yandan diyalog ve çok taraflı işbirliği sözlerinin verilmesinin benzersiz bir çelişki olduğu belirtilerek, bu diplomatik tutumun tehlikeli olmanın yanı sıra Yunanistan ve Güney Kıbrıs çıkarlarına da aykırı düştüğü kaydedildi.

KUDÜS'TE ÜÇLÜ ZİRVE

Dün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs lideri Nikos Hristodulidis, Batı Kudüs'te düzenlenen üçlü zirvede bir araya gelmişti. Üçlü zirvenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında liderler "savunma" vurgusunu öne çıkarmıştı.

Netanyahu, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail üzerinde tarihsel hakimiyeti yeniden kurmak isteyenler olduğunu iddia ederek, "Kendimizi savunmaya kararlıyız ve bunu yapabilecek gücümüz var." ifadesini kullanmıştı.

İsrail Başbakanı, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile "Güvenlik ve savunma işbirliğini derinleştirme konusunda anlaştık." demişti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!