Vietnam'ın orta ve güney kesimlerinde etkili olan Damrey tayfununda yaşamını yitirenlerin sayısının 44'e çıktığı bildirildi.
Vietnam Afet Yönetim Kurumundan yapılan açıklamaya göre, iki gün önce orta ve güney kesimlerde etkili olan tayfunda ölü sayısı 44'e yükseldi.
Yetkililer, Khanh Hoa kenti açıklarında batan yük gemisindeki 9 kişilik mürettebatın hala kayıp olduğunu belirterek, arama-kurtarma çalışmaları neticesinde gemideki 88 kişinin kurtarıldığını açıkladı.
Bu arada, tayfun nedeniyle 10 kişinin daha kayıp olduğu bildirildi. Tayfunda, 116 bin evin hasar gördüğü ya da yıkıldığı kaydedildi.
Rüzgar hızının hafta sonu 150 kilometreye kadar çıktığı tayfunda 228 balıkçı teknesinin battığı, 30 bin hektara yakın ekili alanın da sular altında kaldığı açıklanmıştı. Tayfunun şiddetiyle çok sayıda ağaç ve elektrik direği yerinden söküldü, bazı bölgelerde toprak kaymaları yaşandı.
Uzun süreli elektrik kesintilerine yol açan tayfun nedeniyle 40 bine yakın kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.
VİETNAM'DAKİ DAMREY TAYFUNUNDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 44'E YÜKSELDİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Çavuş: Güney Kıbrıs'a ilk etapta 10 bin doz aşı gönderilecek
- ABD’de rekor kar yağışı: 5 binden fazla uçuş iptal edildi
- Derya “Kadınların emeği ve iradesi özgürlük yolunda en güçlü dayanağımızdır”
- Güney Kıbrıs Sırbistan’la turizm konusunda iş birliği yapacak
- Bir haftada 45 kaza maydana geldi, 28 kişi yaralandı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.