Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve İran’ın, Suriye’de krizin çözümüne dair ortak bir metinde anlaştıklarını belirterek, “Türkiye, İran ve Rusya, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin yapılması konusunda mutabık kalmıştır.” dedi.
Devlet Başkanı Putin, Soçi'de Sanatoryum Rus'ta gerçekleştirilen Suriye konulu üçlü zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye, gerçekleştirilen yapıcı istişareler için teşekkür etti.
Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye krizinin çözümüne yönelik ortak bir metnin imzalandığını aktaran Putin, “Söz konusu metinle, üç garantör ülke arasında Suriye’de atılacak adımlar belirleniyor.” diye konuştu.
Üçlü zirvede, Suriye’nin sosyal ve ekonomik açıdan yeniden inşasının da ele alındığına işaret eden Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türk ve İranlı liderlerin, Suriye krizinin çözümüne ilişkin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi fikrini olumlu karşılamış olmalarını memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Türkiye, İran ve Rusya, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin yapılması konusunda mutabık kalmıştır. Ülkelerimizin dışişleri, savunma bakanlıkları ve diğer gerekli kurumlarına, Soçi’de yapılacak bu kongrenin tarihinin ve yapısının şekillendirilmesi için talimat verildi.”
TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA, SURİYE ULUSAL DİYALOG KONGRESİ’NİN YAPILMASI KONUSUNDA MUTABIK
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Bıçaklı “Hayat pahalılığı uygulamasını kabul etmiyoruz, yasal haklarımızı kullanacağız”
- KTTO “Artan maliyetler karşısında kapsayıcı destekler şart”
- AB’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Johannes Hahn görevinden ayrıldı!
- Kıbrıs vurgusu dikkat çekti: Netanyahu, Avrupa’yı İran’a karşı harekete çağırdı
- İran Savaşı'nda 23. gün: Tahran'dan Hürmüz, ABD'den Hark tehdidi
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.