Aksoy, Alman gazetesinde yer alan haber ve Yunanistan hükümet sözcüsünün buna dayanarak yaptığı açıklamalara ilişkin sorulara yazılı yanıt verdi.
Bugün Die Welt gazetesinde Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye atfen yayımlanan haberin tamamen hayal mahsulü olduğunu belirten Aksoy, şunları kaydetti:
"Yunanistan Hükümet Sözcüsü'nün bu hayal ürünü habere dayanarak ülkemize yönelik ithamlarda bulunması da bu ülkenin Doğu Akdeniz’de gerçeklikten kopuk, uluslararası teamül ve hukukla bağdaşmayan, provokatif politikasının yeni bir tezahürüdür. Yunan makamları bu gibi asılsız haberlerle uğraşacaklarına, bölgede gerginliği artırıcı adımlara son vermelidir."
TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ALMAN DİE WELT GAZETESİ VE YUNANİSTAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ'NE TEPKİ
TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Alman Die Welt gazetesinde Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye atfen yayımlanan haberin tamamen hayal mahsulü olduğunu bildirdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- KTAMS, yarın Vakıflar Bankası önünde basın açıklaması yapacak
- Fuego Yanardağı'nın faaliyete geçtiği Guatemala'da tahliye emirleri verildi
- Girne'de harnup toplama sezonu 17 Ağustos'ta başlıyor
- Cumhurbaşkanı Erhürman: Kadına yönelik şiddet medeniyet kaybıdır!
- Venezuela'daki depremlerde can kaybı 6 bini geçti
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.