Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde Türk Lirası’ndaki değer kaybı nedeniyle ülkede satın alma gücünün yüzde 35-40 oranında azaldığını kaydetti.
Akaryakıta yapılan zamlar sonrası sağlık ve eğitim de dahil tüm tüketim maddelerine zam yapıldığını söyleyen Bıçaklı, “Özellikle özel sektörde sendikasız ve denetimsiz olarak asgari ücretle çalıştırılan işçiler açlık sınırının altında kalmıştır. Bu nedenle akaryakıta son yapılan zamların geri alınmasını talep ediyoruz” dedi.
TÜK-SEN AKARYAKITA YAPILAN ZAMLARIN GERİ ALINMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU.
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu(Türk-Sen), Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybından dolayı satın alma gücünün yüzde 35-40 oranında azaldığına dikkat çekti, bu nedenle akaryakıta yapılan son zamların geri alınması çağrısında bulundu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Von der Leyen: Kıbrıs konusunda müzakereler yeniden başlamalı, AB aktif role hazır
- Meclis yarın yasama gündemiyle toplanıyor: Sağlık Hizmetleri Dairesi de gündemde
- Cumhurbaşkanı Erhürman: Ortaya koyduğumuz ilke ve yaklaşımlar çerçevesinde görüşmeye hazırız
- Araştırma: Elektronik sigara bazı kanser türlerinin riskini artırabilir; sigara bırakma yöntemi değil
- Güney'de bütçe fazlası ilk çeyrekte azaldı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.