Fikri Toros, amacı; “sürdürülebilir bir kamu finansman dengesi kurmak ve gerekli yapısal tedbirleri uygulamaya koyarak ekonomide kalkınma sürecini sağlayarak, üretime dayalı büyümeyi gerçekleştirmek” olan ve 7 Milyar, 705 Milyon Türk Lirası olarak öngörülen 2019 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısının komitede, 26 Milyon 500 Bin Türk Liralık artışla toplam 7 Milyar, 731 Milyon 500 Bin Türk Lirası olarak oyçokluğu ile onaylandığını kaydetti.
Toros, komitenin 13 - 28 Kasım tarihleri arasında 9 toplantı gerçekleştirdiğini ve 2019 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısını, Maliye Bakanının ve Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiler ışığında, Bakanların, Bakanlıklara bağlı Dairelerin ve diğer bağımsız organ temsilcilerinin, Bütçeleri ile ilgili görüş ve icraatları hakkındaki bilgileri de alarak görüştüğünü ve çalışmalarını tamamladığını kaydetti.
Toros, komitenin, tasarının sunulan Rapor ışığında görüşülerek kabulünü oy çokluğuyla Genel Kurula salık verdiğini kaydetti, ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.
TOROS 2019 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISINA İLİŞKİN RAPORU OKUDU
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2019 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye başladı. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında toplanan Genel Kurul’da, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Fikri Toros “2019 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”na ilişkin raporu sundu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Öztürkler "Ne verilecek bir karış toprağımız var, ne de Anavatan Türkiye'nin garantörlüğünü tartışırız"
- Trump'tan "İran uygun davranmazsa gerekeni yaparım" uyarısı
- Emekliye ayrılan ve meslekte 30 hizmet yılını tamamlayan polis mensuplarına plaketleri takdim edildi
- Maliye Bakanlığı, 6 milyon Dolar, 2 milyon Euro ve 12 milyon Sterlin daha borçlanıyor!
- Özlem Gürkut: Kişisel veri güvenliği endişelerimiz haklı çıkmıştır
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.