Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, “Milli Kıbrıs davamızda karşılaştığımız Rum zihniyeti ile siyasi eşitlik ve etkin katılım düzeyinde bir anlaşmaya varmamız mümkün değildir” dedi.
Yazılı açıklama yapan Töre, “1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ortaklığa dayalı yapısını ortadan kaldırıp devleti işgal eden Rumlar homojen üniter bir yapıyı devam ettirmek hedefi ile müzakerelere hazırlanıyorlar. Türkiye’nin ve Türk ordusunun etkin ve fiili garantisine şiddetle hayır diyen Rum-Yunan ikilisi ile yeni bir ortaklık devletinin kurulamayacağı aşikardır.” ifadelerini kullandı.
“Denizlerin ve Kıbrıs adasının da tamamen kontrolü ve egemenliğini arzulayan Rumların bizlerle hiçbir şeyi paylaşmak istemediklerini bütün dünyada, bizler de biliyoruz. Siyasi eşitliğimiz de ve güvenliğimiz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin devamı, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi hayatidir. Tartışılamaz. Geleceğimizi Rumların ve yabancıların insafına bırakmayalım” diyen Töre, devlete ve Anavatan Türkiye’ye sahip çıkma çağrısında bulundu.
TÖRE: RUM ZİHNİYETİ İLE SİYASİ EŞİTLİK VE ETKİN KATILIM DÜZEYİNDE BİR ANLAŞMAYA VARMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, “Milli Kıbrıs davamızda karşılaştığımız Rum zihniyeti ile siyasi eşitlik ve etkin katılım düzeyinde bir anlaşmaya varmamız mümkün değildir” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Türkiye, Gazze Şeridi'nde ordunun her türlü göreve katılmaya hazır olduğunu duyurdu
- Arıklı: Türkiye ile Bağlarımız Her Geçen Gün Güçleniyor
- BM’nin kesintileri nedeniyle Kıbrıs’tan 34 barış gücü personeli geri çekildi
- Erhan Arıklı: Gazze'deki ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesi en büyük dileğimizdir
- ARIKLI: GENÇLERİN BİLİME İLGİLİSİ GELECEK AÇISINDAN UMUT VERİCİ
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.