Ankara
05 Aralık, 2025, Cuma
  • DOLAR
    42.46
  • EURO
    49.65
  • ALTIN
    5711.5
  • BIST
    11.037
  • BTC
    92883.955$

Toplu taşımacılık tamamen duracak

Toplu taşımacılık tamamen duracak
Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni toplu taşımacılık fiyat tarifesinin öğrenci taşımacılığında uygulanmaması nedeniyle dün öğrenci taşımacılığını durduran KAR-İŞ, bugün genel greve gidiyor

Toplu taşımacılıkta bugün genel greve gidiliyor. Bu doğrultuda sadece öğrenci değil sivil yolcu taşımacılığı da yapılmayacak.

Gerek köylerden şehirlere gerekse de şehirden şehire yolcu taşıyan otobüs ve minibüsler hizmet vermeyecek.

KIBRIS Gazetesi’ne konuşan KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu, Şubat ayı itibariyle yolcu taşımacılığı tarifelerinde düzenleme yapıldığını ancak bu düzenlemeye Eğitim Bakanlığı’nın uymayıp, ödemeleri eski tarife üzerinden yaptığını anlattı.

Fuat Topaloğlu, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’yı bu konuda diyalogdan da uzak durmakla suçladı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise dün Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada yüzde 26’lık zammı doğru bulmadığını açıkladı.

“Her şey zamlandı”

Topaloğlu, yolcu taşıma tarifelerine 3 yıl aradan sonra hükümetin onayı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından fiyat düzenlenmesi yapıldığı anımsattı.

Bu 3 yıllık süre zarfında seyrüsefer, işletme izni, araç sigortası ve akaryakıt fiyatları yanında asgari ücret ve döviz kurlarında artışlar yaşandığını ifade eden Topaloğlu, ancak Eğitim Bakanı’nın bu tarifeyi uygulamamakta ısrarlı olduğunu belirtti.

Tüm diyalog yollarını deneme ve uyarı eylemleri gerçekleştirmelerine rağmen sorunun çözülmediğini belirten Fuat Topaloğlu, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın sorunu çözemeyecekse istifa etmesi gerektiğini savundu.

Topaloğlu, hükümetin büyük ortağı UBP’nin duruma sessiz kalmasının da “Haklarının verilmemesine onay” anlamı taşıdığını ileri sürdü.

“Eylemi kırmaya çalışıyorlar”

Eğitim Bakanı’nın eylemi kırmaya çalıştığını kaydeden Topaloğlu, toplu taşımacıların yaptığının haklarını aramak olduğunu söyledi.

Topaloğlu, bakanın kendileriyle görüşmek istemesi durumunda görüşmeye hazır olduklarını belirtti ve Eğitim Bakanı’nın uymadığı tarifenin Resmi Gazete’de yayınlanan tarife olduğunu ifade etti.

Topaloğlu, diğer ayların olmasa bile Mayıs aynın olsun yeni tarifeden kabul edilmesini istediklerini vurgulayarak öğrenci ailelerinden de bu konuda kendilerine destek vermesini istedi.

“52 günlük alacağımız var”

Topaloğlu, toplu taşımacıların öğrenci taşımacılığı nedeniyle şu anda devletten 52 günlük alacağı olduğunu söyledi, ancak şu anda üzerinde durdukları konunun bu değil, öğrenci taşımacılığında yeni tarife uygulamasına geçilmesi olduğunu anlattı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!