Ankara
22 Nisan, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    44.90
  • EURO
    53.04
  • ALTIN
    6922.2
  • BIST
    14.588
  • BTC
    75860.761$

TİCARET ODASI FORMU OLUŞTURULUYOR

TİCARET ODASI FORMU OLUŞTURULUYOR
Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında “TC-KKTC Ticaret Odası Formu” kuruluyor. Forma ilişkin protokol, iki örgütün yarın düzenleyeceği “Türkiye-KKTC İktisadi İlişkiler” konulu toplantı sonrasında imzalanacak. Protokole imzayı Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu imza koyacak. Etkinliğe Başbakan Tufan Erhürman da katılacak.

Turgay Deniz, TAK’ın konuya ilişkin sorusunu yanıtında, “KKTC ile TC arasında, görünür, görünmez bütün engellemelerin ortadan kaldırılması murat ediliyor” dedi.

Deniz, bugüne kadar halk arasında dillendirilen “Türkiye de mi bize ambargo uyguluyor?” yargısını tarihe gömmeyi amaçladıklarını kaydetti.

AB ve diğer ülkelerin Kıbrıs Türk ekonomisine uyguladığı ambargoları yineleyerek, kınayan Deniz, şöyle devam etti:

“Çözümün anahtarı, bizim ekonomimizin seviyesini yükseltmektir. Biz bunu yapamazsak, çözümden de bahsedemeyiz. Eğer biz ekonomik olarak geliştirsek, KKTC’de refah herkese yayılırsa, o zaman karşı taraf koşa koşa masaya gelerek, anlaşma isteyecek.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!