Ankara
19 Ocak, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    43.28
  • EURO
    50.37
  • ALTIN
    6488.8
  • BIST
    12.669
  • BTC
    92493.008$

TC DIŞİŞLERİ: “DOĞU AKDENİZ'DE TÜRKİYE'Yİ VE KIBRIS TÜRKÜ'NÜ DIŞLAYAN HER GİRİŞİM HÜSRANLA SONUÇLANACAK”

TC DIŞİŞLERİ: “DOĞU AKDENİZ'DE TÜRKİYE'Yİ VE KIBRIS TÜRKÜ'NÜ DIŞLAYAN HER GİRİŞİM HÜSRANLA SONUÇLANACAK”
"(FRANSIZ ASKERİ UÇAKLARININ, GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ'NE İNMESİ) KIBRIS ADASI'NIN GARANTÖRÜ OLMAYAN FRANSA, BU TUTUMUYLA DOĞU AKDENİZ'DEKİ MEVCUT GERGİNLİKLERDEN SORUMLU OLAN RUM-YUNAN İKİLİSİNİ, TEHLİKELİ BİR BİÇİMDE GERGİNLİĞİ DAHA DA TIRMANDIRMA YÖNÜNDE TEŞVİK ETMEKTEDİR"

 TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkü'nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişimin hüsranla sonuçlanacağını bildirdi. 
Sözcü Aksoy, Fransız askeri uçaklarının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) inmesi hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi. 
Fransız askeri uçaklarının, GKRY, Yunanistan ve İtalya'yla birlikte gerçekleştirilen bir tatbikat bahanesiyle GKRY'ye inmesi ve bu uçakların geçici veya sürekli olarak adaya konuşlandırılmasının, 1960 Antlaşmaları'na aykırı olduğuna işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:
"Kıbrıs Adası'nın garantörü olmayan Fransa, bu tutumuyla, Doğu Akdeniz'deki mevcut gerginliklerden sorumlu olan Rum-Yunan ikilisini, tehlikeli bir biçimde gerginliği daha da tırmandırma yönünde teşvik etmektedir. Bir kez daha hatırlatıyoruz: Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi ve Kıbrıs Türkü'nü dışarıda bırakmaya çalışan her girişim hüsranla sonuçlanacaktır." 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!