Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs konusunun Rum-Yunan ikilisinin uzlaşmaz tutumu, kabul edilemez istemleri nedeniyle bir anlaşma ile sonuçlandırılamadığını, öngörülebilir bir gelecekte sonuçlanmasının da mümkün görülmediğini belirtti.
Tatar, gelinen aşamada, Birleşmiş Milletler’e Kıbrıs Türk halkının mağduriyetlerini giderecek bir tavır ortaya koyması çağrısında bulundu.
Tatar yaptığı yazılı açıklamada,“Birleşmiş Milletler’in Kosova’da üç yıl içinde Sırplarla –Arnavutların anlaşamayacaklarını tespit ederek Kosova’nın önünü açtığını” kaydetti.
Ersin Tatar, “Kıbrıs’ta 54 yıldır Rum saldırganlığı ve hayalleri dolayısı ile iki halk ortaklaşa kurulacak siyasi eşitliğe ve adada mevcut gerçeklere dayalı bir Devlet çatısı altında bir araya gelemiyorsa bu gerçek ışığında bir yol belirlenmelidir. Bunu yapmamak, Kıbrıs Türkü’nü Rum’un ‘eveti’ne mahkum etmek haksızlıktır, Birleşmiş Milletler örgütüne güveni, inancı azaltıcı niteliktedir.
Hala, tek seçenek federasyondur demek Kıbrıs Türkü’nü Rum’a bağımlı kılmaktan başka bir anlam taşımıyor. Birleşmiş Milletler, Kıbrıs konusunda uzlaşmaz olanın Rum tarafı olduğunu artık ilan etmelidir.”diye konuştu.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.