Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, sağlıklı yaşamın güvenilir gıdadan geçtiğini belirterek, bu bilinçle çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Şahali, 15 Mart Tüketiciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, tüketiciye ulaşan ürünlerin güvenliğine verdikleri önemi hükümet programındakileri hayata geçirmekle göstereceklerini söyledi.
Piyasaya sunulan her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari güvenlik koşullarını sağlaması gerektiğine işaret eden Şahali, “Tüketiciye ulaşan ürünlerin güvenli olmasına önem veriyoruz ve bu doğrulta yapmayı hedeflediklerimize hükümet programında yer verdik” dedi.
Şahali, hem ülkede üretilen, hem de ithal edilen gıda ürünlerinin güvenliğinin mutlak temininin koşul, güvenli gıdanın tüketiciye, satın alabileceği bedelle ve kesintisiz biçimde ulaştırılmasının da mutlak gereklilik olduğunu belirtti.
Erkut Şahali “Ülkede AB standartlarına uygun ve çevreye duyarlı bir tarımsal faaliyet alanı oluşturmak amacıyla her üretim konusunda standartlar belirlenecek uygulanması şarttır. Halkımızın güvenli ve sağlıklı gıda tüketebilmesi amacıyla piyasada da denetimler kesintisiz devam edecektir” dedi
ŞAHALİ' SAĞLIKLI YAŞAM GÜVENİLİR GIDADAN GEÇER

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- GSI krizi yine gündemde: Ya Atina uygulanması riskini alacak alacak ya da proje terk edilecek!
- Burak Maviş: Bu adada barış, eğitimle mümkündür
- Güney Kıbrıs’ın ABD Vize Muafiyet Programı’na girişi “çekmeceye kaldırıldı”
- Arif Salih Kırdağ: Kıbrıs sorununu 6 ay ile en geç 2 yıl içinde çözeceğim
- Ersin Tatar: Atak Diplomasi vizyonuyla çok daha güçlü bir KKTC hedefliyorum
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.