Ankara
13 Şubat, 2026, Cuma
  • DOLAR
    43.75
  • EURO
    51.87
  • ALTIN
    6981.5
  • BIST
    14.18
  • BTC
    66205.234$

Özlem Gürkut: Grevi toplum sağlığı ve mesleki onurumuz için askıya aldık

Özlem Gürkut: Grevi toplum sağlığı ve mesleki onurumuz için askıya aldık
Tıp-İş Başkanı Özlem Gürkut, toplum sağlığı ve mesleki onur için sorumluluk aldıklarını belirterek grevi askıya aldıklarını açıkladı. Gürkut, 1 Nisan 2026 itibarıyla Kamu Hekim Yasası’nın teknik kurul aşamasına gelmesi ve yasama yılı sonuna kadar tamamlanması için takvimi yakından takip edeceklerini vurguladı.

 

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Özlem Gürkut, toplum sağlığı ve mesleki onur için sorumluluk aldıklarını belirterek grevi askıya aldıklarını duyurdu.

Gürkut, sendikanın kurulduğu günden bu yana temel gayesinin meslektaşların haklarını korurken halkın nitelikli ve sürdürülebilir bir kamu sağlığı hizmetine erişimini güvence altına almak olduğunu ifade etti. Bu sorumluluk bilinciyle Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirilen son görüşmede çözümün ana aktörü ve yapıcı mimarı olma iradesini bir kez daha ortaya koyduklarını kaydetti.

Kamuda tıkanma noktasına gelen sağlık hizmetlerinin önünü açmak adına sendikanın sunduğu çözüm önerileri ve teknik vizyon çerçevesinde bir ilerleme zemini oluşturulduğunu belirten Gürkut, hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin halkın aldığı hizmetin kalitesini yükselteceğini vurguladı.

Mesleki itibarı koruyacak olan Kamu Hekim Yasası’nın sadece hekimlerin değil, sistemin bütünüyle ayağa kalkmasının anahtarı olduğunu ifade eden Gürkut, 1 Nisan 2026 tarihi itibarıyla yasa çalışmasının teknik kurul aşamasına gelmesi ve yasama yılı sonuna kadar hayat bulması noktasındaki kararlılıklarını yineledi. Belirlenen takvimin sendika tarafından günbegün takip edileceğini belirtti.

Kamudaki hekim eksikliğinin giderilmesi ve münhallerin ivedilikle açılmasının “kırmızı çizgileri” olduğunu kaydeden Gürkut, hizmetin sürekliliğinin sadece hekimlerin özverisine değil, devletin liyakatli istihdam politikasına bağlı olduğunu dile getirdi.

Hastane hizmetlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesinde çalışanların bulunduğu yasal yönetim kurullarının çalıştırılmasının esas olduğunu belirten Gürkut, demokratik katılımın şart olduğunu ifade etti.

Hizmetlerin kesintisiz devam etmesi ve ameliyatlarla polikliniklerin tam kapasiteyle devreye girmesinin, sadece sendikanın yürüttüğü yapıcı diyalog süreciyle değil, eksiklerin giderilmesi yoluyla Bakanlığın da sorumluluklarını yerine getirmesiyle mümkün olacağını belirten Gürkut, takvimin aksatılması halinde eylemliliğin devam edeceğini vurguladı.

Gürkut, sürecin her adımında şeffaf ve kararlı duruşlarından taviz vermeyeceklerini kamuoyuna saygıyla duyurdu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!