tatar
Ankara
11 Ekim, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    41.82
  • EURO
    48.38
  • ALTIN
    5346.0
  • BIST
    10.727
  • BTC
    121572.33$

OLUMSUZ CEVAPLAR ALDI

OLUMSUZ CEVAPLAR ALDI
Müzakere sürecine ilişkin Rum Ulusal Konseyini bilgilendiren Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ara anlaşma da, takvim de olmayacağını, New York’ta gerçekleşecek üçlü zirveden sonra yakınlaşmaların bir metne yazılmayacağını da söylemesine rağmen Konsey üyesi muhalefet partilerini ikna edip endişelerini gidermeyi başaramadı.

Anastasiadis’in New York’tan döndükten sonra ana başlıkların her birinin ayrı ayrı ele alınacağı 6 Ulusal Konsey toplantısı düzenleyeceği haber verildi.

Fileleftheros haberi verirken, çok sayıda anlaşmazlık bulunduğunu yazdı.

Haberi iç sayfasında detaylandıran gazeteye göre Anastasiadis, hem 53 sayfalık detaylı belgeyi okudu hem de müzakere süreci içerisinde gerçekleşen değişikliklerle ilgili yorum yaptı. Konsey üyesi siyasi parti başkanları toplantı süresince birçok soru yöneltti.

Müzakerelerde gelinen nokta dışında 25 Eylül’de New York’ta gerçekleşecek üçlü zirveyle ilgili de açıklama yapan Anastasiadis, zirvenin toplam 45 dakika süreceğini söyledi. New York’taki zirvenin devamı olmayacağını, yani Genel Sekreter’le tek bir görüşme olacağını belirten Anastasiadis, bu görüşme sonrasında ne yakınlaşmaların ne de bundan sonra atılacak adımların kaydedileceği teyidinde bulunarak, “Ara anlaşma da hakemlik de kabul etmeyeceğim” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!