Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK), akademik buluşları toplumla buluşturmak ve bilimin eğlenceli tarafı ile gençleri bilime çekmek amacıyla bilim ve eğlence etkinlikleri düzenliyor.
ODTÜ KKK’dan yapılan açıklamaya göre, ilk etkinlik, liselerin katılımıyla 2. Bilim Şenliği adı altında 16 Nisan’da ODTÜ KKK Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Saat 09.30’da başlayacak etkinliğe 700’den fazla lise öğrencisinin katılması bekleniyor.
Etkinlikte, hazırlanan bilim koridorlarında temel bilim dallarında çeşitli deneyleri gözlemeyecek öğrenciler, bazı deneylere doğrudan katılma ve bilimi birebir deneyimleme şansı elde edecek.
Bilim Koridoru etkinliklerine ek olarak Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Hayriye Kahveci gençleri güncel bilimsel çalışmalara dair bilgilendirecek. Bilim Şenliği bilimle ilgili yarışma ile son bulacak.
28 Nisan’da ise Lefkoşa Bedesten’de 10.00-14.00 saatleri arasında “ODTÜ Kıbrıs’la Bilim Eğlencelidir” etkinliği yapılacak.
Etkinlikte, ODTÜ akademisyenleri ve araştırmalarının bulguları toplum için anlaşılır bir dille poster halinde sergilenecek. Akademisyenler ve araştırmacılar posterlerinin başında ziyaretçilerin sorularını yanıtlayacak.
ODTÜ KKK’DAN BİLİM VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ..
16 NİSAN’DA KAMPÜSTE 28 NİSAN’DA BEDESTEN’DE ETKİNLİK VAR
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı: Fiber optikte 8 başlıkta uzlaşı sağlandı, görüşmeler devam edecek
- Meclis, yarın Fiber Optik Protokolü gündemiyle toplanacak
- Kaçak dolgu ve botoks yapan 2 kişi tutuklandı!
- Usta oyuncu hayatını kaybetti!
- Kıbrıslı Rum akademisyenden Kıbrıs sorunuyla ilgili dört alternatif stratejik seçenek
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.