Netanyahu düzenlediği basın toplantısında, Meclis üyesi Zvi Hauser'in "bütçe planının onaylanmasının 100 gün ertelenmesi" önerisini kabul ettiğini söyledi.
Söz konusu kararı, ülkede yeni bir seçim olmaması için aldığını belirten Netanyahu, "Vakit seçim değil, birlik olma vaktidir." dedi.
Öte yandan Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, Yedioth Ahronoth Gazetesi'nde yer alan açıklamasında, Başbakan Netanyahu'yu siyasi manevra yapmakla suçladı.
Gantz, "9 milyon İsrailli, birlik ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) krizine çözüm beklerken, Likud siyasi manevralar peşinde koşuyor." ifadesini kullandı.
NETANYAHU VE GANTZ ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK
Yıllık bütçenin onaylanması meselesi, koalisyon hükümetinin tarafları arasındaki anlaşmazlığın özünü oluşturuyor.
Netanyahu bir yıllık bütçe planının kabul edilmesini dayatırken, Gantz 2 yıllık bir bütçe planının kabul edilmesini istiyor.
Daha önce yerel basına yansıyan haberlerde, Başbakan Netanyahu'nun yıllık bütçe planının kabul edilmesini engelleyerek ülkeyi yeni bir erken seçime götürmeyi hedeflediği belirtilmişti.
İsrail'de geçen yıl 6 Nisan, 17 Eylül ve bu yıl 2 Mart'ta olmak üzere 3 kez erken seçim yapılmıştı.
Mart ayındaki seçimin ardından Netanyahu liderliğindeki Likud ile Gantz'ın partisi Mavi-Beyaz, 20 Nisan'da koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaşmaya varmıştı.
Anlaşma gereği, başbakanlık görevini ilk 1,5 yıl Netanyahu, diğer 1,5 yıl da Gantz yürütecek.
Netanyahu ve Gantz, koalisyon hükümeti konusunda anlaşsalar da iki lider arasındaki görüş ayrılıkları sık sık gündeme geliyor.
NETANYAHU BÜTÇE PLANININ ONAYLANMASINI 100 GÜN SONRAYA ERTELEDİ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkeyi 4. defa erken seçime götürmemek için bütçe planıyla ilgili sunulan öneriyi kabul ettiğini duyurdu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- KTAMS: Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 38 bin 314 TL, yoksulluk sınırı 206 bin 656 TL
- Milli Mücadele Vakfı Başkanı Gülbahar: Rum tarafının hedefi Kıbrıs’ı Yunan adası yapmak
- Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’dan Kadir Gecesi Mesajı
- Mehmet Nuri Ersoy: Kıbrıs Türkü’nün ve gençlerin refahını artıracak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz
- İsrail, Lübnan'a kara saldırısı başlattı
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.