Nergisin koruma altına alınan bir bitki olduğu ve nergis toplanmasıyla satışının bir suç olduğu vurgulandı.
Biyologlar Derneği ve Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, nergis satışının bir suç olduğunun altını çizmek ve satışı önlemek amacıyla yarın bir etkinlik düzenleyecek.
Saat 15:00’ten itibaren Gönyeli Belediye Bulvarı sonundaki trafik ışıklarının olduğu çemberde uyarıcı tabelalar yerleştirilecek ve nergisleri korumaya yönelik broşürler dağıtılacak.
Biyologlar Derneği Medya Sekreteri Hasan Sarpten tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çevre Yasası’nın amir hükümleri doğrultusunda hazırlanan ‘‘Flora ve Fauna’nın Korunması Emirnamesi’’ ile çok sayıda bitki ve hayvan türünün koruma altına alındığını belirtti ve bu bitkilerin başında yılın tam da bu zamanlarında çiçeklenme mevsimini yaşayan ve beyaz çiçekleri ile Kıbrıs’ta bir kültür haline dönüşen ‘‘nergisler’in bulunduğunu kaydetti.
Sarpten, Çevre Yasası uyarınca bu bitkilerin toplanması ve satışının cezasının asgari ücretin iki katı olduğunu da ifade etti.
“NERGİS TOPLANMASI VE SATIŞI SUÇ, CEZASI ASGARİ ÜCRETİN İKİ KATI…”
BİYOLOGLAR DERNEĞİ VE ÇEVRE KORUMA DAİRESİ NERGİSLERİ KORUMAYA YÖNELİK ETKİNLİK DÜZENLEYECEK
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman: Metehan’daki sıkıntıların aşılması için yapıcı önerilerimizi sürdürüyoruz
- Fikri Ataoğlu Diyarbakır’da: KKTC’nin turizm potansiyelini Anadolu’nun her yerinde anlatmalıyız
- Fikri Ataoğlu’ndan Kazakistan–Güney Kıbrıs uçuşlarına tepki: Turizm siyasi manipülasyon aracı değil
- Tahsin Ertuğruloğlu: Toplumlar arası süreç bitti, artık devletler müzakere etmeli
- Güvenlik Kuvvetleri’nde yedek subay ve asteğmen ant içme töreni
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.