tatar
Ankara
13 Ekim, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.65
  • ALTIN
    5404.5
  • BIST
    10.72
  • BTC
    111820.50$

MISIR VE İSRAİL BÜYÜKELÇİLERİNİN AÇIKLAMASINA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN RESMİ CEVAP VERİLMEMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

MISIR VE İSRAİL BÜYÜKELÇİLERİNİN AÇIKLAMASINA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN RESMİ CEVAP VERİLMEMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Sekreteri Aktaç Atai, Mısır ve İsrail büyükelçilerinin, Türkiye’nin karasularında doğalgaz aramaktan vazgeçmemesi durumunda askeri güç kullanacakları açıklamasında bulunduğunu belirterek, buna Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi cevap verilmemesinin kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

Atai yaptığı yazılı açıklamada, hükümeti ve hükümet üyelerinin resmi kanallar yerine sosyal medya üzerinden açıklama yapmasını eleştirdi.
BM Güvenlik Konseyi’nin, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Misyonu’nun (UNFICYP) görev süresini 6 ay daha uzatmasına tepki veren Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’dan bu hususta eylem planını da ortaya koymasını beklediklerini ifade eden Atai, Barış Gücü’nün 1967 ve 1974’teki olaylarda 100’ün üzerinde Türkün katledilmesine göz yumduğunu savundu.
Atai, “Kıbrıs Türk’ünün Birleşmiş Milletler Gücü’nü adada barındırması değil, Birleşmiş Milletler’e bu katliamlar nedeni ile dava açması gerekmektedir” dedi.
Atai, hükümet ortaklarının dış siyaset üzerinde milli bir konsensus sağlamalarını, aksi takdirde istifa edip ülkenin önünü açmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!