Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), tüp gaza ve temel tüketim maddelerine yapılan zamları eleştirdi.
Sendika Başkanı Güven Bengihan, yaptığı açıklamada, “Halkın ekonomik olarak çok zor durumda olduğu, asgari ücretin açlık sınırı altında kaldığı, yeni asgari ücretin hala belirlenmediği bir süreçte % 19 zam yapılması, en basit tanımı ile halk düşmanlığıdır” ifadelerini kullandı.
Bengihan, hayatı ucuzlatacağı vaadi ile hükümete gelenlerin zamdan başka hiçbir bir şey yapmadığını ileri sürerek, “Türk lirasının büyük oranda değer kaybetmesiyle halkın alım gücü sürekli erirken, üstüne bir de temel tüketim maddelerine sürekli zam yapılmasını insafsızlık” olarak değerlendirdi.
“Kırmızı eti unutan, tavuk etini dahi almakta zorlanan dar ve sabit gelirliler tavuk etine yapılan zamla beyaz ete de uzaktan bakacak” şeklinde konuşan Bengihan, şunları kaydetti:
“Halk zamlar altında ezilirken, kuru ekmeğe muhtaç insanlar varken, kurultay kavgası yapanların, parti içi kavgalarla meşgul olanların halka verecek hiçbir şeyi yoktur. Yapacakları en hayırlı iş, halkın yakasından bir an önce düşmektir.”
KTAMS, ZAMLARI ELEŞTİRDİ… BENGİHAN: “EN BASİT TANIMI İLE HALK DÜŞMANLIĞIDIR”
KTAMS, ZAMLARI ELEŞTİRDİ… BENGİHAN: “EN BASİT TANIMI İLE HALK DÜŞMANLIĞIDIR”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor
- Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk"
- Rum basını: İsrail savunma sanayisinin Güney Kıbrıs’ta üretim tesisi kurma talebi gündemde
- Nazım Çavuşoğlu: 2026-2027 eğitim yılına yeni umutlar ve hedeflerle başlıyoruz
- Eşini spiral iş aletiyle öldüren zanlı suçunu kabul etti: 3 gün tutuklu kalacak
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.