Ankara
26 Ocak, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    43.37
  • EURO
    51.32
  • ALTIN
    6945.5
  • BIST
    12.993
  • BTC
    88855.606$

Kıbrıs’ın doğal kaynakları Kıbrıs’ın halkına aittir

Kıbrıs’ın doğal kaynakları Kıbrıs’ın halkına aittir

Rum Dışişleri Bakanlığı ise yazılı açıklama yaparak “Kıbrıs’ın doğal kaynakları Kıbrıs’ın halkına aittir” söylemini yineledi.

Hidrokarbonlardan edinilecek gelirin aktarılacağı bir “Ulusal Yatırım Fonu” kurulmasına ilişkin yasa tasarısının şu an Rum meclisinde bulunduğu belirtilen açıklamada, 11’inci parseldeki çalışmanın keşif niteliğinde olduğu ve “deniz altı zenginliğinin gelecekteki değerlendirilmesinden edinilecek menfaatin ortak olacağı” öne sürülerek, çıkacak sonuçların Kıbrıs Türk toplumunu da ilgilendirmesi gerektiğine işaret edildi.

Rum Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Türkiye’ye “ iyi niyetle ve uluslararası meşruiyet içerisinde hareket etme” çağrısı yapıldı ve “Türk taleplerinin uluslararası hukuk kurallarına uygun olması gerektiği” görüşü ortaya konuldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!