Ankara
11 Aralık, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    42.61
  • EURO
    49.93
  • ALTIN
    5768.6
  • BIST
    11.194
  • BTC
    90341.057$

KIBRIS TÜRK DİYABET DERNEĞİ, DİYABETİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK POLİTİKA GEREĞİNE İŞARET ETTİ

KIBRIS TÜRK DİYABET DERNEĞİ, DİYABETİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK POLİTİKA GEREĞİNE İŞARET ETTİ
Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca, diyabetin yayılma hızını azaltma, durdurma ve komplikasyonlarını önleme noktasında politikalar üretilmesi gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca, diyabetin yayılma hızını azaltma, durdurma ve komplikasyonlarını önleme noktasında politikalar üretilmesi gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan Arca, diyabet kontrol altına alınmadan engellilerin sayısının azalmayacağını ve diyabetten kaynaklanan ampütasyonların ortopedik engele yol açtığını ifade etti.

Arca, yetkililerin diyabeti önemsemeden, yayılma hızını düşürme çalışmalarını yapmadan ve diyabeti kontrol altına almadan ortopedik özürlülerin sayısının azalmayacağını, daha da artacağını kaydetti.

Arca, şu ifadeleri kullandı:

“Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapılan yürüyüş gibi dikkat çekme çalışmaları, engellilerin ziyaret edilmesi gibi konular gerçekten ciddi bir sorunu işaret ediyor. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit’in ortopedik özürlülerin sorunlarına dikkat çeken açıklamaları ve talepleri gerçekten yerindedir. Kuzey Kıbrıs’ta 5 bin 601 engelli var. Bu sayı ne yazık ki her gün artıyor. Engellilerin durumuna daha yakından bakarsak göreceğimiz şudur: Oldukça büyük bir kısmının sebebi diyabetten dolayı oluşan ampütasyonlardır.”

Arca, ilgililerin sadece dikkat çekme çalışmalarına katılmakla kalmayıp, gözlerini diyabete çevirmesi ve diyabetin yayılma hızını azaltma, durdurma, komplikasyonlarını önleme noktasında politikalar üretmesi gerektiğini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!