Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri, Kadın ve Çocuk Hakları Komite Başkanı Keziban Öcal, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin en kısa sürede faaliyette bulunabilecek yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydetti.
“Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi”, “Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi” ve “Çocuk Hakları Sözleşmesi” gibi uluslararası hukuki metinlerin ülkede uygulanmasına imkan sağlanması gerektiğini kaydeden Öcal, bu hukuki metinlerin kabul edileceği yerin Cumhuriyet Meclisi olduğunu belirtti.
Öcal, yazılı açıklamasında, bu metinlerin Meclis’e gelmesi ve Meclis’te kabul edilmesi için paydaşlara ve siyasilere sorumluluk düştüğünü kaydetti.
Keziban Öcal, “Paydaşların doğru, yapıcı, uyarıcı ve yol gösterici her türlü açıklaması, demeci ve görüşü toplumdaki farkındalığı artırır, çalışmaların hızlandırılmasını, eylemlerin hayata geçirilmesini tetikler. Bu nedenle tüm paydaşlar görev ve sorumluluk üstlenmeli” ifadelerini kullandı.
KAMU-SEN, TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ’NİN FAALİYETE GEÇMESİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Ankara'da "Kıbrıs Türk Kültürü Tanıtım Programı" düzenlendi
- Recep Tayyip Erdoğan, Pezeşkiyan'la görüştü: Türkiye, İran-ABD arasında kolaylaştırıcı rol üstlenmeye hazır
- Maria Holguin ile görüşen Annita Dimitriu: Türk askeri ve garantiler olmadan çözüm istiyoruz
- Sıla Usar İncirli: Erken Seçim Yasa Önerisini Meclis’e sunuyoruz
- Yapay zeka modeli "AlphaGenome" yardımıyla DNA'nın bilinmeyenlerinin keşfedilmesi öngörülüyor
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.