“Kadın, Şiddet ve Medya” konulu seminer dün akşam Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde (KTGB) gerçekleştirildi.
Avrupa Komisyonu’nun AB Bilgi Merkezi ve KTGB işbirliğinde Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirdiği seminerde, kadına karşı şiddetle mücadelede medyanın rolüne dikkat çekildi.
Gazeteciler Birliğinden verilen bilgiye göre, gazeteci, medya uzmanı ve yeni seçilen bazı kadın milletvekillerinin katıldığı seminerde, kadına karşı şiddetle mücadele hakkında farkındalığın önemi vurgulandı.
Seminerin açılış konuşmalarını Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Basın Müşaviri Kezban Akansoy ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu yaptı.
Seminer, Bianet Kadın ve LGBTI haberleri Editörü Çiçek Tahaoğlu tarafından verildi.
Katılımcılarla bu konudaki tecrübelerini paylaşan Tahaoğlu, tavsiyelerde bulundu.
Tahaoğlu, haber yayın organlarının, yazılı kelimelerin anlatısını çerçeveleme biçimiyle, hikâyelerindeki özneleri güçlendirme veya güçsüz kılma kabiliyetine sahip olduğunu kaydetti.
Tahaoğlu, kadına ve kızlara karşı şiddetin küresel ölçekte ve oranlarda ciddi bir sorun olduğunu kaydederek, AB’deki her 3 kadından birinin 15 yaş itibarıyla fiziksel veya cinsel şiddette; profesyonel mesleklerde çalışan veya üst kademe yöneticisi olan kadınların yüzde 75’ininse cinsel tacize maruz kaldığını hatırlattı.
“KADIN, ŞİDDET VE MEDYA” SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- KKTC, TDT Harita Kurumları 2. Toplantısı’na katıldı: İş birliği ve tecrübe paylaşımı vurgulandı
- Tatar'dan Erhürman'a övgü: Erhürman’ın "Dost Azerbaycan" ifadesini memnuniyetle karşıladım
- Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerden ortak açıklama: Çevresel sorunlar kapsamlı çözümü bekleyemez
- Suudi Arabistan Büyükelçisi: Güney Kıbrıs önemli konumuyla Orta Doğu ve Avrupa'yı bağlayabilir
- Ruşen Karakaya: İsias bir cinayettir, yeter artık!
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.