İthal kırmızı ve yeşil biber imha edilecek; Aykut’a ait domates hasadı ise bir sonraki analize kadar durduruldu.
Tarım Dairesi, 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.
İthal ve Yerli Ürünlerden numune alınarak Devlet Laboratuvarında yapılanan alizler neticesinde çıkan sonuçların Avrupa Birliği’nde kullanılan Pestisit Limitleri çizelgesinde değerlendirilerek aşağıdaki bu sonuçların elde edildiği belirtildi.
İthal ürünlerden çeri domates, elma çeşitleri, çilek, havuç,biber çeşitleri, soya fasulyesi küsbesi, kiraz, üzüm, mısır slajı ve armut çeşitleri olmak üzere 31 numunede 29'u temiz çıktı, 2 numunede limit üstü kalıntıya rastlandı.
Yerli ürünlerden domates, kavun, karpuz, fasulye, salatalık, brokoli ve asma yaprağı olmak üzere ise 14 numunenin 1’inde limit üstü kalıntıya rastlandı.
İTHAL KIRMIZI VE YEŞİL BİBER İLE YERLİ DOMATESTE LİMİT ÜSTÜ PESTİSİTE RASTLANDI..
arım Dairesi tarafından yapılan gıda denetimlerinde, SVS Ticaret Ltd.’e ait ithal kırmızı ve yeşil acı biber ile Mağusa’da Fatma Gül Aykut’a ait domateste limit üstü ilaç kalıntısı bulundu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- KKTC, TDT Harita Kurumları 2. Toplantısı’na katıldı: İş birliği ve tecrübe paylaşımı vurgulandı
- Tatar'dan Erhürman'a övgü: Erhürman’ın "Dost Azerbaycan" ifadesini memnuniyetle karşıladım
- Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerden ortak açıklama: Çevresel sorunlar kapsamlı çözümü bekleyemez
- Suudi Arabistan Büyükelçisi: Güney Kıbrıs önemli konumuyla Orta Doğu ve Avrupa'yı bağlayabilir
- Ruşen Karakaya: İsias bir cinayettir, yeter artık!
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.