Ankara
23 Şubat, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    43.83
  • EURO
    51.89
  • ALTIN
    7268.1
  • BIST
    13.934
  • BTC
    64976.878$

İsrail ile dostluk stratejik bir tercih

İsrail ile dostluk stratejik bir tercih
Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, İsrail ile olan dostluklarının stratejik bir tercih olduğunu ifade etti.

Haravgi gazetesi, Nikos Anastasiadis’in bu açıklamayı, “Light Unto The Nations” ödülüyle Amerikan-Yahudi Komitesi tarafından “onore edildiği” dün,  New York’ta gerçekleştirilen etkinlikte yaptığını yazdı.

Habere göre Anastasiadis, yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ilişkilere değinerek bunun sadece ortak coğrafik konumdan değil ortak ilke ve değerlerden belirlendiğini ifade etti.

Anastasiadis, İsrail ve doğal olarak ABD ile dostluklarının stratejik bir tercih olduğunu ayrıca işbirliklerinin ise başkasının aleyhine olmadığını söyledi.

Güney Kıbrıs-Yunanistan ve İsrail arasındaki üçlü işbirliği üzerinde de duran Anastasiadis, bunun, güvenlik, savunma ve denizcilik işbirliği gibi hayati öneme sahip geniş çapta konuyu içerdiğini de ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!