Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası(HTKS), hükümeti, dövizdeki artışa bağlı olarak alım gücünün zayıflamasına karşı önlem almaya çağırdı.
HTKS Başkanı Cem Kapısız, yaptığı yazılı açıklamada, TL’nin bir yılda döviz karşısında yüzde 35 değer kaybettiğini, buna karşın “en ufak bir çare” üretilmediğini iddia etti.
İthalatın büyük bir kısmının döviz üzerinden yapıldığını, dövizdeki artış nedeniyle bu ürünlerin bir gecede pahalanabildiğini, buna bağlı olarak da toplumun fakirleştiğini belirten Kapısız, “Çalışanlar olarak borçlar ve pahalılık altında eriyip gidiyoruz. Maaşlarımız ülke koşullarında yetersiz kalmaktadır. Alım gücü bu kadar eriyen bir toplum ile ekonomiyi nasıl döndürmeyi hedeflemektesiniz?...Döviz borçlanmayın demek dışında herhangi bir önlem düşünüyor musunuz? Bir an önce halkla paylaşmanızı öneririz” dedi.
HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ SENDİKASI ÇAĞIRIŞ YAPTI
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 2026-YKS’de KKTC üniversitelerine 11 bin 555 öğrenci yerleşti
- Meteoroloji uyardı: Sıcaklık 40 dereceye ulaşacak, sabahları sis bekleniyor
- Yunanistan, İran tehdidine karşı Patriot bataryasını Girit’e taşıyor: F-16 Güney Kıbrıs'ta kalacak
- Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu: Prefabrik okullar iki yıl içerisinde tarihe karışacak
- İtfaiye raporu: 18 yangın ve 21 özel servis olayında 1 milyon 51 bin 500 TL'lik maddi zarar
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.