Hak-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Personelin en temel insani ve yasal taleplerini karşılayamayan, yasa gereği ödenmesi gereken tahsisatı sekiz aydan beridir ödemeyen, yandaşlarına kıyak geçmeyi kendine görev edinen yetkililer, tüm bunlara karşın işlerin aksamadan yürümesini beklemektedir. Bunun olmayacağını, olamayacağını bir an önce idrak etmeleri gerekmektedir” denildi.
Açıklamada, sendikanın çalışanlara sağlıklı çalışma ortamı sağlanması, işlemlerin elle yapılmaması için bilgisayar ve yazılım teknolojisi, tahsisatların ödenmesi, vezne çalışanı ve tahsildar takviyesi taleplerini defalarca Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bildirdiği ancak olumlu bir yanıt alınamdığını da kaydedildi.
Daireye takviye gelen iki personelin mevzuata uygun olmayan yöntemlerle başka ilçeye, gönderildiği savunulan açıklamada, “Bu yolla da yanlı ve yandaş yönetim anlayışı kamu yararının önüne geçmiştir. Bu bencil zihniyet, en iyi hizmete layık halkımıza ve daire çalışanlara resmen ‘ne haliniz varsa görün’ demektedir” ifadeleri yer aldı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.