Ankara
30 Eylül, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    49.03
  • EURO
    55.67
  • ALTIN
    6580.4
  • BIST
    12.291
  • BTC
    83272.553$

Güney Kıbrıs’ta kuş gribi alarmı: 4 kişi karantinaya alındı

Güney Kıbrıs’ta kuş gribi alarmı: 4 kişi karantinaya alındı
Güney Kıbrıs’taki Athalassa Parkı’nda ölü bulunan bir kazda kuş gribi (H5N1) tespit edilmesinin ardından, kanatlıyla temas eden 4 kişi tedbir amaçlı evlerinde karantinaya alındı. Parkta ikinci bir kazın daha ölü bulunması üzerine inceleme başlatılırken, yetkililer vatandaşlara kanatlılarla yakın temastan kaçınmaları çağrısında bulundu.

 

Güney Kıbrıs’ta yetkili makamların Athalassa parkında kaz türü bir kanatlıda kuş gribi (H5N1) tespit edilmesinin ardından teyakkuza geçtiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi konuyla ilgili haberinde, geçen cuma günü tespit edilmesinin ardından hayatını kaybeden söz konusu kanatlıyı tespit eden vatandaş ile kanatlıyla temas eden üç görevlinin tedbir amaçlı olarak evlerinde karantinaya alındığını yazdı.

Buna paralel olarak dün kaz türü ikinci bir kanatlının da ölü olarak tespit edildiğini ve bunun şüpheli bir kuş gribi vakası olduğunu yazan gazete, kanatlının gerekli incelemelerin yapılması için veteriner dairesine götürüldüğünü yazdı.

Haberde Rum veteriner dairesinin parkı ziyaret eden herkese kanatlılara yaklaşmamaları, beslememeleri ve yakın temasa geçmemeleri tavsiyesinde bulunduğu da kaydedildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!