Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs ve Sırbistan arasındaki 2’nci Hükümetler Arası Zirvede, Kıbrıs sorunu, Kosova meselesi, Sırbistan-AB ilişkileri, enerji konuları ve savunma alanında iş birliği de dahil olmak üzere bir dizi konunun ele alınacağını yazdı.
Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu konu hakkında yaptığı açıklamada, zirvenin gerçekleştirilmesine, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, geçtiğimiz Mayıs ayındaki Sırbistan ziyareti sırasında karar verildiğini belirtti.
Prodromu, zirvenin, iki ülke arasındaki yakın ve tarihi ilişkilerin sürekli geliştirilmesine de katkı koyduğunu ifade etti.
Habere göre Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in başkanlık edeceği Sırp heyette, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı’nın yanı sıra AB, Enerji, Eğitim-Bilim-Teknolojik Kalkınma bakanları da yer alacak.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığındaki heyette ise Dışişleri, Enerji, Ticaret ve Sanayi, Eğitim ve Kültür Bakanları yer alıyor.
Güney Kıbrıs ile Sırbistan arasında 2’nci hükümetler arası zirve
Güney Kıbrıs ve Sırbistan arasındaki 2’nci Hükümetler Arası Zirvenin bugün Rum Başkanlık Sarayı’nda gerçekleştirileceği belirtildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- YDP’de hedef 15 milletvekili: Partiye yeni katılımlar açıklandı
- Güney Kıbrıs İsrail’e 3’üncü BARAK MX ve LITE BEAM siparişi verdi
- Trump gözünü okyanuslara dikti "Trump Okyanusu'na ihtiyacımız var"
- Erhürman, Ankara’daki Başkent Toplantıları’na konuşmacı olarak katılacak: Kıbrıs sorununu ele alacak
- Daha ucuz akaryakıt için Kuzey'e geçen Kıbrıslı Rumların sayısı artıyor
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.