Güney Kıbrıs ile Mısır arasında imzalanan ve iki ülke arasında denizaltından doğal gaz borusu döşenmesini öngören devletlerarası anlaşma dün Rum Meclisi’nde onaylandı.
Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs-Mısır denizaltı doğal gaz boru hattı anlaşmasının 34 olumlu oyla dün Rum Meclisi’nde onandığını, 16 AKEL milletvekilinin ise oylamaya katılmadığını yazdı.
Habere göre, DİSİ Parlamento Sözcüsü Nikos Tornaridis ise konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu anlaşmanın onaylanmasının AB’ye gidecek enerji koridorunun açılması anlamına geldiği için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Anlaşmanın ticari bir anlaşma değil, devletlerarası bir anlaşma olduğuna dikkat çeken Tornaridis, AB’nin anlaşmayı memnunlukla karşıladığını belirtti.
AKEL Parlamento Sözcüsü Yorgos Lukaidis ise, anlaşmanın onaylanmasının doğal gaz kaynaklarının idaresi çerçevesindeki bütünlüklü bir strateji dahilinde olmadığını kaydederek, doğal gaz stratejisi konusunda bazı endişelerinden ötürü oylamaya katılmamayı tercih ettiklerini sözlerine ekledi.
GÜNEY KIBRIS İLE MISIR ARASINDA DENİZALTI DOĞAL GAZ BORUSU DÖŞENMESİ ANLAŞMASI RUM MECLİSİ’NDE ONAYLANDI
Habere göre, DİSİ Parlamento Sözcüsü Nikos Tornaridis ise konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu anlaşmanın onaylanmasının AB’ye gidecek enerji koridorunun açılması anlamına geldiği için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Arıklı, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
- Stephen Doughty: Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlaması iki lidere bağlı
- Arıklı’dan sağduyu çağrısı: Umarım aileler daha fazla etkilenmeden bu tartışma biter
- AB Konseyi, 8 üye ülkenin daha SAFE programı planlarını onayladı
- Başbakan Ünal Üstel: 4 senede yaptıklarımız 30 seneye eşdeğerdir
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.