tatar
Ankara
11 Ekim, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.65
  • ALTIN
    5404.5
  • BIST
    10.72
  • BTC
    112623.80$

GAÜ ULUSLARARASI ASKERİ BİLİMLER TOPLULUĞU KONGRESİNE KATILDI

GAÜ ULUSLARARASI ASKERİ BİLİMLER TOPLULUĞU KONGRESİNE KATILDI
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 50’inci yılına doğru ilerlerken, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Can Kasapoğlu uluslararası platformda KKTC’yi ve GAÜ’yü temsil etti.

Savaşın Evrimi, Yeni Savaş Teknolojileri, Konsept ve Doktrinler Işığında Silahlı Çatışmaların Geleceği ve Hakim Trendler’in analiz edildiği “Uluslararası Askeri Bilimler Topluluğu Kongresi”nde GAÜ bilim heyeti bildiri sundu.

 

Finlandiya’nın Helsinki kentinde, Uluslararası Askeri Bilimler Topluluğu tarafından düzenlenen; 21 farklı ülkeden 150’nin üzerinde askeri bilimler üzerine çalışan bilim adamı ve subay’ın katıldığı; Açılış konuşmasını, Finlandiya Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Tuğamiral Veija  Taipalus’un yaptığı kongrede, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi ile Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Can Kasapoğlu bildiri sundu. Kongre bünyesinde gerçekleşen “Harp Çalıştayı” dahilinde  Vehbi ve Kasapoğlu’nun, “Stratejik Silah Sistemleri ve Savaş Dahilinde Caydırıcılık” konusunda sundukları bildiri yoğun ilgi gördü.

 

Uluslararası Askeri Bilimler Topluluğu aralarında, The Austrian National Defence Academy, The Royal Military College of Canada, the Royal Danish Defence College, The Finnish National Defence University, the Netherlands Defence Academy, The Norwegian Education Command, The Swedish National Defence College ve The Baltic Defence College gibi dünyaca ünlü askeri akademik kurum tarafından 2008 yılında kuruldu. 10 ülkeden 8 askeri Akademi tarafından kurulan Uluslararası Askeri Bilimler Topluluğu, her yıl bir askeri akademinin ev sahipliğinde “Uluslararası Askeri Blimler Topluluğu Kongresi” adı altında toplanıyor.

 

Oldukca ilgi gören sunum ayrıca genelde KKTC’nin, özelde GAÜ’nün tanıtılması yönünde büyük fayda sağladı.     

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!