Batı Afrika ülkelerinden Gambiya'da 21 bin kişinin İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü'nün (HIV) neden olduğu AIDS (Edinilmiş Bağışıklık Eksikliği Sendromu) hastası olduğu bildirildi.
Gambiya'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütü HIV/AIDS Ağı Başkan Lamin D. Njie yaptığı açıklamada, ülkede 21 bin kişinin AIDS hastası olduğunu, bunların 7 bininin tedavi altında bulunduğunu ifade etti.
Njie, halkın AIDS'e karşı ilgisizliğine vurgu yaparak, hastalık ile mücadele kapsamında çeşitli çalışmalar başlattıklarını kaydetti.
Gambia'daki UNAIDS'ın Batı Afrika Acil Durum Planı ve BM Ortak Programı iş birliğinde ülkede HIV/AIDS ile mücadele konusunda program yaptığını hatırlatan Nije, programda elde edilen fonların AIDS hastalarının tedavi, bakım ve desteğinde kullanılacağını vurguladı.
Eski Devlet Başkanı Yahya Jammeh, AIDS hastalığının yaygın görüldüğü Gambiya'da 2007 yılında virüse karşı yerel ilaç bulunduğunu açıklamış ve bunların kullanılmasını tavsiye etmişti. Halkın Jammeh'in tavsiyesine uyması sonucu HIV daha da yaygınlaşmıştı.
GAMBİYA'DA 21 BİN KİŞİ AIDS HASTASI
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Trump "Venezuela ile dünya tarihinin en büyük petrol anlaşmasına imza attık"
- Gönüllü çevreciler plajlarda temizliklere devam ediyor
- Tahsin Ertuğruloğlu: Kıbrıs Türk halkı Rum egemenliğine yama edilemez
- Türkiye’nin dört büyük kulübünün altyapıları KKTC’ye geliyor: İnadınıza gençlik, inadınıza spor
- Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve taşkın riski var
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.