Ankara
02 Şubat, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    43.50
  • EURO
    51.60
  • ALTIN
    6401.4
  • BIST
    13.838
  • BTC
    75367.459$

Erhan Arıklı, Millet Camisi'nin, Vakıflar İdaresi’ne devredildiğini açıkladı

Erhan Arıklı, Millet Camisi'nin, Vakıflar İdaresi’ne devredildiğini açıkladı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi arasında, Lefkoşa Metehan bölgesindeki Millet Camii’nin kullanımı ve yönetimine ilişkin protokol imzalandı. Bakan Erhan Arıklı, caminin bugün itibarıyla Vakıflar İdaresi’ne devredildiğini açıkladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Vakıflar İdaresi ve Din İşleri Dairesi arasında, Lefkoşa Metehan bölgesinde Millet Bahçesi içerisinde yer alan Millet Camisi’nin kullanımıyla ilgili protokol imzalandı.

Protokol, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı ile Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer tarafından imzalandı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Millet Camii’nin bugün itibarıyla Vakıflar İdaresi’ne devredildiğini belirtti.

Arıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’ndan (TİKA) teslim aldığımız Millet Camimizi, bugün itibarıyla Vakıflar İdaresi’ne devretmiş bulunuyoruz. İfraz işlemleri tamamlandıktan sonra Millet Parkı’nı Güvenlik Kuvvetlerimize, yerleşke içerisindeki Cumhurbaşkanlığı, Meclis ve Yüksek Mahkeme binalarını ise Emlak Malzeme Dairesi’ne devredeceğiz. Allah, Anavatanımıza zeval vermesin.”

İmzalanan protokol kapsamında, söz konusu camiye imam atanabilmesi, caminin halkın kullanımına açılabilmesi ve su ile elektrik bağlantılarının yapılabilmesi amaçlanıyor. Tapu ve Kadastro Dairesi nezdinde caminin Vakıflar

İdaresi adına kayıt işlemleri tamamlanana kadar, caminin yönetimi ve kullanımı geçici olarak Vakıflar İdaresi’ne bırakıldı.
Protokole göre Vakıflar İdaresi ve Din İşleri Dairesi, caminin hizmet verir duruma getirilebilmesi amacıyla kamu yararı gözetilerek ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları nezdinde gerekli işlemleri yapmaya yetkili olacak.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!