Ankara
21 Şubat, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    43.85
  • EURO
    51.59
  • ALTIN
    7047.5
  • BIST
    13.804
  • BTC
    67743.353$

ERENKÖY MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NDEN GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’E ZİYARET.

ERENKÖY MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NDEN GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’E ZİYARET.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Erenköy Mücahitler Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin açıklamasına göre, görüşmede Gazimağusalı bir Erenköy şehidinin büstünün Gazimağusa’da yapılması da ele alındı.

İsmail Arter görüşmede yaptığı konuşmada, Erenköy mücadelesinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini, bu düşünceyle Erenköy mücadelesi ile ilgili kitapların ve derneğin çalışmalarının önemli olduğunu belirtti ve bu çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Dernek Başkanı Mustafa Arıkan ise Erenköy’ün tamamının milli park ilan edilmesi düşünceleri olduğunu, konuyla ilgili talepte bulunduklarını ve incelemelerin yapıldığını, Yavuz Çıkarma Plajı’nda da müze gemi yapılması için Genelkurmay’ın kendilerine gemi tahsis ettiğini söyledi.

Hükümetlerden aradıkları destek ve yardımı göremediklerini savunan Arıkan, ülkeye bir eser bırakmak için uğraştıklarını kaydetti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!