Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), bugün Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökbörü, ardından da sırasıyla Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Başbakan Ersin Tatar’ın makamlarına siyah çelenk bırakıyor.
EL-SEN Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “Verdikleri sözlerin arkasında durmayan mevcut yönetim kuruluna ve hükümete uyarı niteliğinde olacak bu eylemimiz sonrası yetkililer gerekli adımları atmazsa, El-Sen askıda olan grevini tekrardan hayata geçirecek” ifadeleri kullanıldı.
BASIN-SEN’DEN EL-SEN’E DESTEK
Öte yandan Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) de EL-SEN’in eylemine destek belirtti.
BASIN-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
“Bugün aynı saatlerde toplumumuzun düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmak için destek veren siyasi parti ve örgütlerimizle birlikte Anayasa Mahkemesi’nde olsak da, tüm kalbimizle bu ülkenin en stratejik kurumu olan KIB-TEK’e yatırım yapılması için sokağa inen yoldaş sendikamız EL-SEN’in yanında olduğumuzu belirtir mücadelelerini selamlarız. Dilene dilene değil direne direne kazanacağız.”
EL-SEN’den Kıb-Tek İle Hükümete Siyah Çelenk Ve Grev Uyarısı
BASIN-SEN EL-SEN’İN EYLEMİNE DESTEK BELİRTTİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Güvenlik Kuvvetleri’nde yedek subay ve asteğmen ant içme töreni
- İSG-Bir: İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası sorumluluğu zayıflatıyor
- Kıbrıs Çevre Hareketi: AB-Mercosur anlaşması hellimi tehdit ediyor
- NYT: ABD, Karayipler'de konuşlu uçak gemisi grubunu Orta Doğu'ya gönderecek
- Erhan Arıklı: Ünal Üstel hükümeti KKTC siyasi tarihinin en uzun ömürlü ve istikrarlı hükümeti
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.