BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, adanın her iki yanında bulunan ve tehlikeli olduğu düşünülen 9’ar bölgenin, mayınlardan temizlendiğini açıkladı.
Politis gazetesinin haberine göre, BM Merkezi’ndeki, basın ve yayın organlarına yapılan düzenli bilgilendirme toplantısında konuşan Dujarric, adadaki BM Barış Gücü’nün (UNFICYP), 210 bin 882 metrekarelik alanın temizlendiğini açıkladığını söyledi.
Habere göre Dujarric, Güven Yaratıcı Önlemler çerçevesinde yapılan bu eylemin, 26 Şubat 2019’da taraflar arasında varılan uzlaşma çerçevesinde gerçekleştirildiğini anımsattı.
Dujarric, ilerleyen dönemde başka faaliyetler de yapılmasının beklendiğini belirtti.
DUJARRIC: TEHLİKELİ OLDUĞUNDAN KUŞKULANILAN 18 BÖLGE MAYINLARDAN TEMİZLENDİ
BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, adanın her iki yanında bulunan ve tehlikeli olduğu düşünülen 9’ar bölgenin, mayınlardan temizlendiğini açıkladı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Alman Milletvekili Krah, KKTC'ye geldi: Buraya gelip gerçekleri görmek ve konuşmak istemiyorlar!
- E-vize dönemi başladı: İlk etapta 3 ülkeye uygulanacak
- ABD'den İran'a yaptırım paketi: İran'la ticari ilişkilerini kesmeyen ülkelerde etkilenecek
- Küresel okyanuslarda sıcaklık rekoru kırıldı: El Nino etkisi büyüyor
- Cumhurbaşkanı Erhürman ile Hristodulidis yarın bir araya gelecek
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.