Danimarka’nın Jelling kasabasında 700 kümes hayvanının bulunduğu bir hobi çiftliğinde kuş gribi tespit edildi.
Gıda ve Kontrol İdaresinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Devlet Serum Enstitüsü (SSI) tarafından yapılan kontrollerde, Jylland yarımadasındaki Vejle kenti yakınlarında bulunan Jelling kasabasındaki bir hobi çiftliğinde kümes hayvanlarında H5N8 virüsüne rastlandı.
Çiftlikteki yaklaşık 700 kümes hayvanının virüsün yayılmasını önlemek amacıyla itlaf edileceğini bildiren Gıda ve Kontrol İdaresi, söz konusu çiftliğe 3 ve 10 kilometre uzaklığında bulunan diğer kümes hayvanları için kısıtlamalar getirileceğini de duyurdu.
Danimarka’da geçen ay yaban kuşlarında da kuş gribine rastlanmıştı.
Danimarka’da bir ay arayla ikinci kuş gribi vakası
Danimarka’da bir ay arayla ikinci kez kuş gribi vakası görüldü. Çiftlikteki yaklaşık 700 kümes hayvanının virüsün yayılmasını önlemek amacıyla itlaf edileceği açıklandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Erdoğan: Erhürman'ın zirvede olmasına ve KKTC’nin teşkilat faaliyetlerine katılımına büyük önem veriyoruz
- Trump'tan İran'a yine tehdit "Her şeyi iki günde yok edebiliriz"
- DSÖ "Hantavirüsün küresel nüfus için riski hala düşük"
- CTP ve AKEL görüşmesinde Kıbrıs sorunu ve bölgesel gelişmeler değerlendirildi
- Trump'tan Çin ziyaretine ilişkin açıklama "Harika bir başarı"
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.