Ankara
25 Ocak, 2026, Pazar
  • DOLAR
    43.37
  • EURO
    51.32
  • ALTIN
    6945.5
  • BIST
    12.993
  • BTC
    88855.606$

Çözümsüzlükten Türkiye sorumlu

Çözümsüzlükten Türkiye sorumlu
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e eleştirilerde bulundu.

Simerini gazetesine konuşan Papadopulos, Cenevre’deki beşli konferansın bir başarısızlık olduğunu iddia ederek, sadece beşli olduğu için değil, arzulanan herhangi bir sonuca gidilmediği için başarısızlık olduğunu iddia etti.

Anastasiadis’in izlediği politikayla çıkmazın sorumluluğunun kendi taraflarına yüklenmesi tehlikesinin bulunduğunu söyleyen Papadopulos, bunun aslında Türkiye’nin uzlaşmazlığına ve kışkırtmalarına bağlı olduğunu iddia etti.

Bir soru üzerine Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden Türkiye’nin sorumlu olduğunu ileri süren Papadopulos, gerek Anastasiadis, gerekse DİSİ ve AKEL’in son yıllarda “Türkiye çözüm istiyor ve çözüm istemeyen Kıbrıslı Rumlardır” şeklinde bir söylenti yarattığını ya da bu söylenti yönünde teşviklerde bulunduğunu söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!