Ankara
05 Ocak, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    43.05
  • EURO
    50.36
  • ALTIN
    6091.7
  • BIST
    11.498
  • BTC
    92381.998$

Çin’den ABD’ye çağrı: Maduro ve eşini derhal serbest bırakın!

Çin’den ABD’ye çağrı: Maduro ve eşini derhal serbest bırakın!
Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin askeri operasyonla Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşini kaçırmasına tepki göstererek, bunun uluslararası hukuk ve BM Şartı’nın açık ihlali olduğunu vurguladı ve Maduro ile eşinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

 

Çin, ABD'nin düzenlediği askeri operasyonla kaçırılan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin, Maduro ve eşini güç kullanarak ülkeden kaçırmasından derin endişe duyulduğu belirtildi.

ABD'nin eyleminin, uluslararası hukuk, uluslararası ilişkilerin temel normları ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartının amaç ve ilkelerinin açık ihlali olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD'yi, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin kişisel güvenliğini güvenceye almaya, onları derhal serbest bırakmaya ve Venezuela hükümetini devirme girişimine son vererek sorunları diyalog ve müzakere yoluyla çözmeye çağırıyoruz."

Bakanlık, dün yaptığı açıklamada da ABD'nin egemen bir ülkeye ve onun devlet başkanına güç kullanımını kınadığını bildirmişti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!