Çin’de uyuşturucu tacirliğinden 10 kişiye idam cezası verildi.
South ChinaMorning Post’un haberine göre, söz konusu suçlular için ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletindeki Şanvey kentinin Lufıng ilçesinde bir stadyuma açık hava mahkemesi kuruldu.
Şanvey Orta Halk Mahkemesi ve Lufıng Halk Mahkemesinin birlikte yürüttüğü davada, duruşmaya çıkarılan 12 suçludan 10’u uyuşturucu tacirliği, adam öldürme ve soygun suçlarından idama mahkum edildi.
Suçlarının onanmasının ardından mahkumlar idam edilirken, söz konusu kişilerin kimlik bilgileri paylaşılmadı. Duruşmaya çıkarılan diğer iki kişinin suçları ve cezalarına ilişkin de bilgi verilmedi. Yerel halktan stadyuma gelen binlerece kişinin davayı izlediği bildirildi.
Lufıng uyuşturucu tacirliği vakalarının sıkça meydana geldiği bir yerleşim biri olarak biliniyor. Lufıng’daki stadyumda temmuz ayında kurulan açık hava mahkemesinde de 8 kişi uyuşturucu tacirliğinden idam mahkum edilmiş, mahkeme sonrası cezaları icra edilmişti.
Ayrıca ilçede, 2014 yılında 3 bin güvenlik görevlisi ile yapılan uyuşturucu operasyonlarında yaklaşık 3 ton metafetamin ele geçirilmiş ve 200 kişi göz altına alınmıştı.
ÇİN’DE UYUŞTURUCU TACİRLERİNE İDAM CEZASI
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Maria Holguin ile görüşen Annita Dimitriu: Türk askeri ve garantiler olmadan çözüm istiyoruz
- Sıla Usar İncirli: Erken Seçim Yasa Önerisini Meclis’e sunuyoruz
- Yapay zeka modeli "AlphaGenome" yardımıyla DNA'nın bilinmeyenlerinin keşfedilmesi öngörülüyor
- Yer yer sağanak ve gök gürültülü yağmur bekleniyor
- AKPA Genel Kurulu’nda Taçoy'un sorusu üzerine Türkiye-Ermenistan sınırları gündeme geldi
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.