tatar
Ankara
16 Ekim, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.67
  • ALTIN
    5630.8
  • BIST
    10.316
  • BTC
    112482.24$

BM’den Kuzey Kore’ye ziyaret

BM’den Kuzey Kore’ye ziyaret

Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman’ın 5-8 Aralık tarihlerinde Kuzey Kore’yi ziyaret edeceği açıklandı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Feltman’ın bugün Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a bir ziyaret gerçekleştireceği ifade edildi.

Kuzey Kore’nin eylül ayındaki daveti üzerine Feltman’ın “siyasi diyalog” için Pyongyang’a gideceği belirtilen açıklamada, Feltman’ın Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, Bakan Yardımcısı Pak Myong Guk ve ülkedeki BM heyetiyle görüşeceği bildirildi.

Ülkenin lideri Kim Jong-un ile bir araya gelmesi beklenmeyen Feltman, 6 yıl aradan sonra Kuzey Kore’yi ilk ziyaret eden BM yetkilisi olacak.

Kuzey Kore’yi en son Ekim 2011’de dönemin BM İnsani Yardım Koordinatörü Valerie Amos ziyaret etmişti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!