tatar
Ankara
13 Ekim, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    41.85
  • EURO
    48.65
  • ALTIN
    5404.5
  • BIST
    10.72
  • BTC
    111820.50$

BKP Kadın Meclisi: Gece kulüplerinde yaşanan kadın istismarı ve ticareti devletin en büyük ayıbı

BKP Kadın Meclisi: Gece kulüplerinde yaşanan kadın istismarı ve ticareti devletin en büyük ayıbı

Birleşik Kıbrıs Partisi Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter,” gece kulüplerinde yaşanan kadın istismarı ve ticaretinin devletin en büyük ayıbı” olduğunu savundu.

Yiğiter yaptığı yazılı açıklamada, “KKTC yasalarınca fuhşun yasak olmasına karşın, devletin gece kulüplerinde yapılan fuhşa göz yumarak, ülkede kadın ticareti yapılmasına çanak tuttuğunu” ileri sürdü.

“Gece kulüplerinde seks kölesi olarak çalıştırılan kadınların yaşadıkları istismar ve ihlallerin sorumlusunun denetim görevini yerine getirmeyen ve yasaları uygulamayan devlettir” diyen Yiğiter, şöyle devam etti:

“Bu kadınların seks kölesi olarak çalıştırılmasına göz yumması, devlet eliyle fuhuş yapılmasına fırsat vermesi bir yana can güvenliklerinin de sağlanmaması açıkça kadın ticaretinin devlet eliyle yapılması anlamına gelmektedir. Gece kulüpleri Kıbrıs’ın kuzeyinin kanayan yarası olmaya devam etmektedir.”

Yiğiter, gelmiş geçmiş hükümetlerin soruna çözüm üretememesini eleştirerek, BKP Kadın Meclisi olarak taleplerinin gece kulüplerinin kapatılarak, güvenliğinden yoksun kölelik yapmak zorunda kalan kadınların insan hakları ihlallerinin son bulması olduğunu kaydetti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!