Ankara
30 Ocak, 2026, Cuma
  • DOLAR
    43.42
  • EURO
    52.15
  • ALTIN
    7746.8
  • BIST
    13.407
  • BTC
    88034.576$

Bıçaklı: Asgari ücretlilere de yılda üç kez hayat pahalılığı ödenecek şekilde yasal düzenleme yapılmalı

Bıçaklı: Asgari ücretlilere de yılda üç kez hayat pahalılığı ödenecek şekilde yasal düzenleme yapılmalı

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, özel sektörde asgari ücretle çalışanlara da yılda üç kez hayat pahalılığı ödenecek şekilde yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, kamu çalışanları ve emeklilere yılda üç kez hayat pahalılığı ödeneği hakkının uygulanması için Meclisten yasa geçirildiğine işaret ederek, özel sektörde asgari ücretle çalışanlara da aynı uygulamanın yapılması gerektiğini ifade etti.

“Devleti yönetenler asgari ücretlilere üvey evlat muamelesi yapamaz” diyen Bıçaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı başta olmak üzere hükümetin ivedi olarak asgari ücret yasasını değiştirerek, asgari ücretlilere de yılda üç kez hayat pahalılığı ödenecek şekilde yasal düzenleme yapması gerektiğini kaydetti.

Türk-Sen Başkanı Bıçaklı, Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırı olan bu haksızlığın giderilmesi için ilgilileri göreve davet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!