Süt Kurumu’nun günlük 450 ton süt alımı yaptığını, bunun günden güne arttığını ifade eden Şahali, bu çerçevede Güzelyurt bölgesinde 2 ton sütün döküldüğünü çünkü toplanmadığı için sütün bozulduğunu ifade etti.
“SÜT ÜRETİCİSİ PERİŞAN”
Bu konuda detaylı bilgi veren Şahali, üreticinin perişan olduğunu, sütlerin döküldüğünü, bundan da üzüntü duyduklarını çünkü pazar sorunu yaşadıklarını kaydetti. Şahali, bu konuda Türkiye ile Rusya arasındaki sıkıntıların KKTC pazarını da etkilediğini ve Türkiye’ye ihracat sorunu yaşadıklarını anlattı.
Şahali, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında bu konuda tedbirler almak için karar ürettiklerini, 1 Şubat-31 Mayıs tarihleri arasında 1 TL ilave teşvik uygulayacaklarını; kilo başına tüm ürünlere 3,5 TL teşvik vereceklerini söyledi.
BAKANLAR KURULUNDAN SÜTE TEŞVİK KARARI
ŞAHALİ: “2 TON SÜT DÖKÜLDÜ ÇÜNKÜ TOPLANMADIĞI İÇİN BOZULDU” Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali de, milletvekillerine kendilerini açıklama fırsatı vermesinden dolayı teşekkür ederek, süt konusunda sıkıntı yaşandığının doğru olduğunu, çünkü bu dönemde süt üretiminin arttığını ve fazlalık oluştuğunu kaydetti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü
- KTTB: Şiddeti ortaya çıkmadan önleyecek mekanizmaları güçlendirmek zorundayız
- Ertuğruloğlu: Erenköy, hiçbir şart altında esareti kabul etmeyeceğimizin en açık kanıtıdır
- Hasipoğlu: Kadın kooperatiflerinin tüm çalışanlarının sigorta primlerini yüzde 100 karşılayacağız
- Üstel: Erenköy ruhu, Kıbrıs Türk halkının özgürlük iradesinin simgesi olarak sonsuza dek yaşayacak
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.