Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile gıda ürünleri ile endüstri ürünlerinin gözetime tabii tutulmadan, gümrükten muaf tutularak ihracatına ilişkin anlaşma imzalandıklarını belirtti.
Atun, Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile yaptıkları görüşme ve imzalanan “10. Dönem Ortak Ekonomik Anlaşma” konusunda TAK’a açıklamada bulundu.
Bakan Atun, gıda ürünleri ile endüstri ürünlerinin gözetime tabii tutulmadan, gümrük muafiyeti ile ihracatına ilişkin anlaşma imzalandığını kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti’nde üretilen iç piyasada TL’den satılan hammadde ve ara mamullerin önemli bölümünün KKTC’ye Euro veya Dolar’dan satıldığını anımsatan Atun, sanayici ve ihracatçının üretimdeki kur riskini ortadan kaldırmak için hammadde ve ara mamullerin KKTC’ye TL olarak satılmasına yönelik talepte bulunduklarını belirtti.
Atun, taleplerinin kabul edilerek, bu yönde karar alındığını ifade etti.
ATUN'GÜMRÜK MUAFİYETİ İLE İHRACATINA İLİŞKİN ANLAŞMA İMZALANDI
KKTC-TÜRKİYE ARASINDA “10. DÖNEM ORTAK EKONOMİK ANLAŞMA” İMZALANDI “HAMMADDE VE ARA MAMULLER KKTC’YE TL OLARAK SATILACAK”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Ertuğruloğlu: Aliyev, GKRY'yi "Kıbrıs Cumhuriyeti" olarak asla tanımadığını söyledi
- Türkiye'de yasa dışı bahis operasyonu: 41 ilde 111 gözaltı
- Türkiye'de hazine borçlandı: Miktar 58 milyar lirayı aşıyor
- Trump “Savaşı büyük farkla kazanıyorum”
- KKTC’ye kaçan müteahhidin 62 kez müebbet cezası 22 yıla indirildi
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.