Cancuri, “Hükümetin yapmış olduğu muhtelif açıklamalarda, tüm sektörlerde Devlet Hizmetlerindeki Dolar uygulamalarından sabit kur uygulamasına geçileceği belirtilmiş, ancak hiçbir aktif uygulama yapılmamıştır” dedi.
Devlet hizmetlerinin karşılığının Dolar olarak tahsil edilmesinin kabul edilebilir olmadığını belirten Cancuri, “Devletimizin acilen sabit kur uygulamasına geçmesini ve liman işçi tarifesinin de TL olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Birliğimiz, ada ülkesi olan ülkemizde ulaşımın aksamaması adına bu açıklamayı yapmayı elzem görmüştür” dedi.
ARMATÖRLER BİRLİĞİ, LİMAN HİZMETLERİ VE İŞÇİ ÜCRETLERİNİN TL’YE DÖNDÜRÜLMESİNİ İSTEDİ
Kıbrıs Türk Armatörler Birliği Başkanı Mustafa Cancuri, limanlarda hizmet ve işçi tarifelerinin acilen Dolardan TL’ye döndürülmesi çağrısında bulundu. Mustafa Cancuri yaptığı yazılı açıklamada, Birlik üyelerinin gemilerini çalıştıramama noktasına geldiğini, Türkiye limanlarından KKTC’ye ve KKTC’den Türkiye limanlarına yapılan yolcu, araç ve dökme yük navlunlarının Türk Lirası üzerinden yapıldığını, buna karşılık ise KKTC limanlarında liman hizmet ve mesai karşılıklarının ilgili şirket ve Devlet tarafından dolar olarak tahsil edildiğini belirtti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor"
- Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi
- Trafik denetimlerinde 405 sürücü rapor edildi, 33 araç trafikten men edildi
- Fikri Ataoğlu, Cevdet Yılmaz'ın 10 Temmuz'da KKTC'ye geleceğini açıkladı
- Türk Kara Kuvvetleri’nin 2 bin 35’inci yılı törenle kutlandı: Her dönem maharetiyle dikkat çekti
-
0SEVDİM
-
0ALKIŞ
-
0KOMİK
-
0İNANILMAZ
-
0ÜZGÜN
-
0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.